DL-6CHZ-34 იყენებს ელექტროენერგიის გათბობას, მას აქვს 2 თარო, 36 ფენა 110 სმ მრგვალი პალეტი, მბრუნავი გაშრობა, ტემპერატურის ინტელექტუალური კონტროლი, გაშრობის ფართობი დაახლოებით 34 მ 2, ტევადობა 100-170 კგ თითო პარტიაზე.
DL-6CHZ-Q18 ერთდროულად იყენებს ელექტროენერგიისა და გაზის გათბობას, გათბობის სიჩქარე 40% -ით გაიზარდა, მეტი ენერგიის დაზოგვა, მას აქვს 16 ფენა 120 სმ უჯრა, ტევადობა დაახლოებით 55-90 კგ თითო პარტიაზე.
DL-6CHZ-14 იყენებს ელექტროენერგიის გათბობას, მას აქვს 16 ფენა 110 სმ მრგვალი პალეტი, მბრუნავი საშრობი, ტემპერატურის ინტელექტუალური კონტროლი, გაშრობის ფართობი დაახლოებით 14,5 მ 2, ტევადობა 60-75 კგ თითო პარტიაზე.
DL-6CFZ-999 სახელმძღვანელო შევსების აპარატს შეუძლია შეავსოს 1-999 გრამიანი მასალა, დამზადებულია ყველა უჟანგავი ფოლადისგან, მარტივი მოქმედება, სწრაფი წონა, უკეთესი გამოყენება სახელმძღვანელო დალუქვით
DL-3CXP-110 გამოიყენეთ MITSUBISHI TU33 2 ინსულტის ძრავა, სიმძლავრე 1.0 კვტ 1.25HP, მოცულობა 32.6cc, 1140 მმ წრფივი დანა, შესაფერისი ჩაის ბაღის გასათბობად, უფრო ეფექტური გასხვლა.
ეს ჩაის ჩანთების შესაფუთი აპარატი შესაფერისია ყველა სახის ჩაის ავტომატური შესაფუთად. იგი ძირითადად გამოიყენება პლასტმასის ჩაის პაკეტების შესაფუთად, შეფუთვის დიაპაზონში 1-50 გრ.
DL-6CHZ-9 იყენებს ელექტროენერგიულ გათბობას, მას აქვს 16 ფენა 90 სმ მრგვალი პლატა, მბრუნავი საშრობი, ტემპერატურის ინტელექტუალური კონტროლი, გაშრობის ფართობი დაახლოებით 9 მ 2, ტევადობა 27-36 კგ თითო პარტიაზე.
DL-6CHZ-5 იყენებს ელექტროენერგიის გათბობას, მას აქვს 14 ფენა 70 სმ მრგვალი პალეტი, მბრუნავი გაშრობა, ტემპერატურის ინტელექტუალური კონტროლი, გაშრობის ფართობი დაახლოებით 5 მ 2, ტევადობა 15-20 კგ თითო პარტიაზე.
შავი ჩაის ფოთლები შეიცავს მრავალფეროვან წყალში ხსნად ქიმიურ ნივთიერებებს, მათ შორის ჩაის პოლიფენოლები, კოფეინი, შაქრები, ამინომჟავები, ცილები, ხილის მჟავები, არომატული ნივთიერებები და ა.შ. შავი ჩაის წვნიანი ფერი არის წითელი წითელი ან ნარინჯისფერი-წითელი, რადგან კატექინები ჩაის ფერმენტაციის პროცესში გარდაიქმნება თეაფლავინებად და თარუბიგენებად. თეაფლავინი ყვითელია, ხოლო თარუბინი - წითელი. ამ პიგმენტის ნაწილი წყალში იხსნება და მწიფების შემდეგ ქმნის წითელ ჩაის წვნიანს, ნაწილი კი წყალში არ იხსნება და ფოთლებში გროვდება, ათი პირით ხდება წითელი, ქმნის წითელ წვნიანში შავი ჩაის წითელ ფოთლებს.
ახალი ფოთლები, რომლებიც ჩაის პირის ნედლეულია, არ შეიცავს მრავალი სახის არომატის კომპონენტს, მაგრამ დამუშავების შემდეგ, არომატის კომპონენტების ტიპები მნიშვნელოვნად იზრდება. მაგალითად, მწვანე ჩაის არომატის კომპონენტების სახეობები ორჯერ მეტია ვიდრე ახალი ფოთლებისა, 110 ტიპის არომატის კომპონენტებით. შავი ჩაი შეიცავს 6-ჯერ ახალ ფოთლების ტიპებს და აქვს 325 არომატის კომპონენტი.
ჩაის ფოთლები დუღილის დროს წარმოქმნის რთულ ქიმიურ ცვლილებებს, რის გამოც ჩაის მრავალი არომატული ნივთიერება წარმოქმნის, მათ შორის ძირითად კომპონენტებში, როგორიცაა ალდეჰიდები, სპირტები, კეტონები, ეთერები და ა.შ., ყველას აქვს ხილის ან ყვავილის არომატი, ამიტომ შავ ჩაის ხშირად აქვს ასეთი ტკბილი არომატი.კარგი ჩაის მქონე შავი ჩაის უნდა ჰქონდეს ძლიერი და სუფთა არომატი. მაგალითად, შავ ლაპანსგ სოუშუნის ჩაის აქვს ლონგანის არომატი. საერთოდ, შავი ჩაი ინდოეთიდან და ცეილონიდან (შრი-ლანკა) უფრო მდიდარი და მძაფრია, ხოლო ჩინურ შავ ჩაის უფრო მაღალი და ტკბილი არომატი აქვს. ამიტომ, ჩინელები ძირითადად შავ ჩაის სუფთა სასმელებით სვამენ, ხოლო დასავლელები ჩაის უმატებენ შაქარს და რძეს. ამდიდრებს გემოვნებას.
არსებობს შავი ჩაის სამი ძირითადი ტიპი: სოუშონგის შავი ჩაი, გონგფუს შავი ჩაი და გატეხილი შავი ჩაი.
სუჩონგის შავი ჩაი: ეს არის ერთგვარი შავი ჩაი, რომელიც მხოლოდ ფუჯიანის პროვინციაში არის დამახასიათებელი. წითელი წვნიანის ფოთლებს ფიჭვის კვამლის არომატი აქვს და გემო აქვს ლონგანის წვნიანს. ტონგმუს სოფელში, სინგუნის ქალაქი, ჩონგ "ქვეყნის ფუჯიანის პროვინციაში (ახლანდელი უუიშანი) ეწოდება" Zhengshan Souchong "და მის მიმდებარე ტერიტორიაზე წარმოებულს" Waishan Souchong ". Lapsang Souchong საუკეთესო ხარისხისაა სუჩონგის შავ ჩაის აქვს უნიკალური ფიჭვის კვამლის არომატი, რომელიც წარმოიქმნება ფიჭვის ხის დაწვის, მოწევის და გამოშრობისას, ხოლო ჩაის ფოთლები შთანთქავს დიდი რაოდენობით ფიჭვის კვამლს.
გონგფუს შავი ჩაი: იგი განვითარდა სუჩონგის შავი ჩაისგან. ძირითადი მწარმოებელი ადგილებია 10-ზე მეტი პროვინცია (რეგიონი), როგორიცაა ანჰუი, იუნანი, ფუჯიანი, ჰუბეი, ხუნანი, ჯიანქსი და სიჩუანი. მათ შორის, Qimen- ში, Anhui- ში წარმოებულ ცნობილ "Qihong" - ს მჭიდრო გარეგნობა და ვარდების მსგავსი სურნელი აქვს; იუნანში წარმოებულ "დიანს" აქვს სქელი იერი და ოქროსფერი ფერი წითელი წითელი წვნიანით.
გატეხილი შავი ჩაი: ის ყველაზე მეტად მოიხმარენ ჩაის საერთაშორისო ბაზარზე. იგი მზადდება ჩაის ფოთლების ჩაქრობით და მოზელვით, აპარატის გამოყენებით, მათ მარცვლოვან ფრაგმენტებად დაჭრისა და შემდეგ მათი დუღილისა და გაშრობის შედეგად. მას წვრილი ფორმის გამო შავი გატეხილი ჩაი ეწოდება. გატეხილი შავი ჩაი ძირითადად წარმოებულია ინდოეთში და შრი-ლანკაში. მას თანდათან ბაძავენ და განავითარებენ მას შემდეგ, რაც ინდოეთსა და შრი-ლანკაში შემოიტანეს ჩვენი ქვეყნის შავი ჩაის წარმოების ტექნოლოგია.